Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa mleczna z makiem i bakaliami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1081
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1081
Składniki
Drobno pokrojone orzechy upraż na suchej patelni.
Rodzynki namocz w gorącej wodzie, a suszone śliwki i morele pokrój w kosteczkę.
Mak wypłucz, zalej letnią przegotowaną wodą, odstaw na 2 godziny, po czym odcedź i zmiel dwukrotnie w maszynce.
Zagotuj mleko z goździkami oraz imbirem, dodaj mak, migdały i bakalie. Dopraw całość solą, cukrem oraz cynamonem i gotuj 10 minut.
Przepis nadesłała: Renata WójcikŹródło: Kurier TV