Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować przepis na zupę koperkową. Do przygotowania wywaru użyłem kości wieprzowych przypieczonych w piekarniku. Ten trik sprawił, że zupa wyszła niesamowicie aromatyczna. Przekonaj się sam i wypróbuj ten prosty przepis!
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5713
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5713
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
Składniki
Kości wieprzowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez około godzinę w 180 stopniach aż kości ładnie się przyrumienią.
Do garnka z zimną wodą dodajemy upieczone kości, marchew, cebulę, czosnek, kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego. Doprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu około półtorej godziny. Przed końcem gotowania zabielamy zupę mlekiem kokosowym lub śmietanką i dodajemy dużą porcję posiekanego kopru.
Bagietkę kroimy w grube plastry i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut aż ser się ładnie rozpuści. Gotową zupę podajemy z grzankami. Smacznego!