Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczonego kurczaka, na których podstawie wyszła bardzo smaczna zupa w typie rosołu. Spróbujcie recyclingu w kuchni.
Garnek, łyżka, nóż, obieraczka do warzyw
Składniki
Mięso i kości pozostałe z pieczonego kurczaka wkładamy do garnka. Warzywa obieramy i kroimy w krążki, koper włoski w kawałki tak, jak byśmy kroili seler naciowy i dokładamy do mięsa. Zalewamy wodą czy to zimną czy gorącą. U mnie zimną. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Nastawiamy gotowanie.
Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
1/2 cebuli obsmażamy na palniku
Cebulę dodajemy do zupy i dalej gotujemy.
Do czasu, kiedy ugotuje się makaron, warzywa powinny być ugotowane. Przed podaniem wyławiamy kostki, mięso zostawiamy, aby się "pałętało", doda ono wyrazu zupie. Doprawiamy solą, pieprzem i płatkami chili Dodajemy z makaronem
W przeciągu pół godziny zupa jest gotowa