Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pożywna, smaczna.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15103
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15103
Składniki
Fasolę namoczyć na noc.
Ugotować do miekkości w osolonej wodzie.
Fasolę odcedzić na sicie.
Wodę z gotowania pozostawić, bo będzie potrzebana do zupy.
Do garnka wlać olej rzepakowy i dodać masło.
Wrzucić pokrojone w kostkę cebule i pokrojony czosnek.
Zeszklić na wolnym ogniu.
Dodawać kolejno warzywa pokrojone w kostkę tj
marchewki, kalarepy, łodygi selera naciowego.
Dodać grubiej pokrojoną kapustę pekińską.
Dodać liście laurowe.
Dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Mieszać.
Dodać drobny makaron.
Dodać pulpę pomidorową i koncentrat pomidowowy
oraz ok szklankę wody z gotowania fasoli i wrzątek z czajnika.
Gotować do miękkości warzyw i makaronu.
Dodać ugotowaną fasolę. ( Można użyć fasoli z puszki. Wtedy nie trzeba namaczać na noc fasoli i gotować. Fasolę z puszki przepłukać pod bieżącą wodą )
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, szczyptę płatków chilli i łyżeczkę cukru.
Sól do smaku.
Przed podaniem posypać wiórkami parmezanu i posiekaną natką pietruszki. Smacznego.