Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pożywna, smaczna.
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232043
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5102
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232043
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5102
Składniki
Fasolę namoczyć na noc.
Ugotować do miekkości w osolonej wodzie.
Fasolę odcedzić na sicie.
Wodę z gotowania pozostawić, bo będzie potrzebana do zupy.
Do garnka wlać olej rzepakowy i dodać masło.
Wrzucić pokrojone w kostkę cebule i pokrojony czosnek.
Zeszklić na wolnym ogniu.
Dodawać kolejno warzywa pokrojone w kostkę tj
marchewki, kalarepy, łodygi selera naciowego.
Dodać grubiej pokrojoną kapustę pekińską.
Dodać liście laurowe.
Dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Mieszać.
Dodać drobny makaron.
Dodać pulpę pomidorową i koncentrat pomidowowy
oraz ok szklankę wody z gotowania fasoli i wrzątek z czajnika.
Gotować do miękkości warzyw i makaronu.
Dodać ugotowaną fasolę. ( Można użyć fasoli z puszki. Wtedy nie trzeba namaczać na noc fasoli i gotować. Fasolę z puszki przepłukać pod bieżącą wodą )
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, szczyptę płatków chilli i łyżeczkę cukru.
Sól do smaku.
Przed podaniem posypać wiórkami parmezanu i posiekaną natką pietruszki. Smacznego.