Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna wśród studentów w czasach PRL-u. Zupa nylonowa jest banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy ugotować lekki bulion warzywny, dodać do niego kaszę mannę i gotowe.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2893
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2893
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Cebulę opal na ogniu (tak jak przygotowujesz ją do rosołu).
Wszystkie warzywa umieść w garnku, dodaj przyprawy i zalej wodą.
Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz moc palnika. Gdy warzywa zmiękną dodaj kaszę i energicznie zamieszaj, ponownie zagotuj. Całość trzymaj na ogniu do momentu, aż kasza napęcznieje.