Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna wśród studentów w czasach PRL-u. Zupa nylonowa jest banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy ugotować lekki bulion warzywny, dodać do niego kaszę mannę i gotowe.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 110
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5090
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 145
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 110
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5090
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Cebulę opal na ogniu (tak jak przygotowujesz ją do rosołu).
Wszystkie warzywa umieść w garnku, dodaj przyprawy i zalej wodą.
Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz moc palnika. Gdy warzywa zmiękną dodaj kaszę i energicznie zamieszaj, ponownie zagotuj. Całość trzymaj na ogniu do momentu, aż kasza napęcznieje.