Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna wśród studentów w czasach PRL-u. Zupa nylonowa jest banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy ugotować lekki bulion warzywny, dodać do niego kaszę mannę i gotowe.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 258
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 935
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 258
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 935
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Cebulę opal na ogniu (tak jak przygotowujesz ją do rosołu).
Wszystkie warzywa umieść w garnku, dodaj przyprawy i zalej wodą.
Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz moc palnika. Gdy warzywa zmiękną dodaj kaszę i energicznie zamieszaj, ponownie zagotuj. Całość trzymaj na ogniu do momentu, aż kasza napęcznieje.