Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna wśród studentów w czasach PRL-u. Zupa nylonowa jest banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy ugotować lekki bulion warzywny, dodać do niego kaszę mannę i gotowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Cebulę opal na ogniu (tak jak przygotowujesz ją do rosołu).
Wszystkie warzywa umieść w garnku, dodaj przyprawy i zalej wodą.
Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz moc palnika. Gdy warzywa zmiękną dodaj kaszę i energicznie zamieszaj, ponownie zagotuj. Całość trzymaj na ogniu do momentu, aż kasza napęcznieje.