Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 159
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 748
Polecam, pychota.
Odsłon: 441
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 243
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 159
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 748
Polecam, pychota.
Odsłon: 441
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 243
Składniki
Umyte i oczyszczone ogony wieprzowe włożyć do zimnej i osolonej wody , zagotować i odcedzić. Do odcedzonych ogonów dołożyć obrane warzywa ,liście laurowe ,ziele angielskie, zalać wodą ,posolić i doprawić pieprzem ,nastawić na wolny ogień i gotować do miękkości. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę ,następnie dodać majeranek i czerwoną paprykę ,przesmażyć. Na patelnię wlać sok pomidorowy wymieszany z przecierem i smażyć jeszcze chwilę. Ugotowane na miękko warzywa i mięso wyciągnąć z wywaru i wlać do niego cebulę z pomidorami. Wrzucić też obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Warzywa pokroić w drobną kostkę ,ogony obierać z mięsa i dodać do zupy. Gotować jeszcze około 30 - 40 minut.