Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 308
Królowa grilla :)
Odsłon: 93
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 308
Królowa grilla :)
Odsłon: 93
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Umyte i oczyszczone ogony wieprzowe włożyć do zimnej i osolonej wody , zagotować i odcedzić. Do odcedzonych ogonów dołożyć obrane warzywa ,liście laurowe ,ziele angielskie, zalać wodą ,posolić i doprawić pieprzem ,nastawić na wolny ogień i gotować do miękkości. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę ,następnie dodać majeranek i czerwoną paprykę ,przesmażyć. Na patelnię wlać sok pomidorowy wymieszany z przecierem i smażyć jeszcze chwilę. Ugotowane na miękko warzywa i mięso wyciągnąć z wywaru i wlać do niego cebulę z pomidorami. Wrzucić też obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Warzywa pokroić w drobną kostkę ,ogony obierać z mięsa i dodać do zupy. Gotować jeszcze około 30 - 40 minut.