Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa na ogonie. Z pieczarkami i dużą ilością warzyw. To bardzo konkretna pozycja, idealna na zimniejsze dni.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 853
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 485
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 853
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 485
Składniki
Bulion z ogonów przygotowałam w szybkowarze, dzięki czemu znacznie skróciłam czas gotowania. Do koszyczka w szybkowarze wkładamy ogon, ziele, liście, wsypujemy mielony korzeń lubczyku. Zalewamy wodą i zamykamy szybkowar. Gotujemy do złapania ciśnienia, zmniejszamy ogień. Gotujemy dalej na małym ogniu 30 minut jeśli używamy ogona wieprzowego i 45 minut jeśli wołowego. Jeśli nie macie szybkowaru, bulion należy gotować około 2 godziny. W międzyczasie szykujemy warzywa - marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Ziemniaki obieramy lub szorujemy i kroimy w kostkę. Schładzamy garnek. Wyciągamy koszyczek z mięsem. Bulion przecedzamy do innego garnka. Dodajemy do niego pokrojoną marchew, pietruszkę i seler. Po 10 minutach dodajemy cebulę, ziemniaki, pieczarki, pomidory, koncentrat i sos sojowy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. W tym czasie obieramy mięso z ogona i dorzucamy do zupy. Przed podaniem zupę doprawiamy do smaku.