Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51258

Dodano:

Odsłon: 3617

:)

Składniki

  • 1,5 l wywaru z 1/2 kg mięsa wołowego i włoszczyzny ,liścia laurowego i ziela angielskiego
  • Kilka ogórków kwaszonych ,kwas z ogórków
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 5 ziemniaków
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa ogórkowa

Przygotowanie

  1. Przyrządzony wcześniej wywar wołowo-warzywny ,przecedzić i ugotować w nim pokrojone w grubą kostkę ziemniaki . Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,wrzucić do rondelka wraz z łyżką masła i dusić na wolnym ogniu ok. 15 min ,a następnie przełożyć do rosołu. Wlać do smaku trochę kwasu z ogórków ,doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną ,chwilę pogotować. Odstawić ,wrzucić poszatkowany koperek. Można też dodać warzywa z włoszczyzny (jak ktoś lubi).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monika87 12 listopada 2013 Pycha, chyba też dziś zrobię, a robię prawie taką samą :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 12 listopada 2013 no, ale szok normalnie, u mnie dziś ogórkowa :DDDD Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń