Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6937
Dodano: 05.03.2008
Odsłon: 8677
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
-marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach -ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach -do garnka wlewamy ok 1,2 litra wody i wrzucamy do niej marchewkę , kostki rosołowe i doprowadzamy do wrzenia -następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości go w wywarze ok 15 min -później dodajemy starte ogórki i pieprz -dla poprawienia smaku możemy dolać trochę wody z ogórków kiszonych(ale tylko gdy zupa jest zbyt mało aromatyczna) -gotować wszystko razem na małym ogniu ok 5 minut Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

nereczka 09 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
super opisana- w sam raz jak dla mnie-poczatkujacego kuchaza:) dzieki:)21 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 31 maja 2008Zgłoś do usunięcia
a probowales zeby tak pisac??5 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 10 maja 2008Zgłoś do usunięcia
ja robie ogorkowa z makaronem ,ryzem a czasem z ziemniakami w kostke zalezy na co mam ochote i zawsze jest smaczne8 Kto głosował? | Odpowiedz

kucka2008 10 maja 2008Zgłoś do usunięcia
jeszcze nie próbowałam ogórkowej z makaronem , na pewno jest smaczna, no i mam zupkę na jutrzejszy obiadek :)22 Kto głosował? | Odpowiedz