Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa na kurzych żołądkach.

Zupa ogórkowa na kurzych żołądkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 804 Ocena: 15379

Dodano:

Odsłon: 1644

Trochę pracochłonna jest,lecz efekt końcowy zachwyci. Polecam:)

Składniki

  • kurze żołądki około 80dkg
  • Marchew 2 szt
  • 1szt pietruszki,1/2 selera,1/2 kalrepki
  • por jasna część
  • kiszone ogórki 7-8 szt.
  • woda spod ogórków do smaku
  • czosnek z ogórków 2 ząbki
  • koperek 1/2 pęczka
  • masło 2 łyżki
  • śmietana 12% 150ml
  • Jogurt naturalny 200ml
  • pieprz,maggi,wegeta sól do smaku
  • cebula 1szt
  • ziemniaki średnie 6 szt.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić z tłuszczu i błon,zagotować przez 5min.wodę odlać.
    Dać do garnka i gotować do miękkości,około 1godz.

    Warzywa pokroić w kostkę,koperek posiekać.

    Ogórki i czosnek zetrzeć na grubych oczkach tarła ,dać do rondelka i smażyć na maśle,podlewając odrobiną wody by nie przypaliły się.

    Ziemniaki pokrojone w kostkę wraz z jarzynami dodać do ugotowanych żołądków,gotować wszystko do miękkości warzyw.

    Gdy warzywa są miękkie dodać podsmażane ogórki,koperek,śmietanę ,jogurt i przyprawy.

    Doprawić do własnego smaku.Jeśli zupa jest mało kwaśna dolać wodę spod ogórków.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń