Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracochłonna jest,lecz efekt końcowy zachwyci. Polecam:)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7173
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1184
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7173
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1184
Składniki
Żołądki oczyścić z tłuszczu i błon,zagotować przez 5min.wodę odlać. Dać do garnka i gotować do miękkości,około 1godz. Warzywa pokroić w kostkę,koperek posiekać. Ogórki i czosnek zetrzeć na grubych oczkach tarła ,dać do rondelka i smażyć na maśle,podlewając odrobiną wody by nie przypaliły się. Ziemniaki pokrojone w kostkę wraz z jarzynami dodać do ugotowanych żołądków,gotować wszystko do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie dodać podsmażane ogórki,koperek,śmietanę ,jogurt i przyprawy. Doprawić do własnego smaku.Jeśli zupa jest mało kwaśna dolać wodę spod ogórków. Smacznego życzę!