Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie, nietradycyjna zupa ogórkowa...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Do rosoły dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, tartą marchew, oraz czosnek, chwilę gotujemy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
Ogórki ścieramy na grubych oczkach, gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy ogórki, boczek, oraz wodę z ogórków, całość gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy serek topiony, gdy się rozpuści, zagęszczamy zupę śmietaną z mąką, dodajemy koperek, doprawiamy, solą, pieprzem. Podajemy z jajkiem na twardo.