Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie zrobiliśmy ją przez przypadek. Mieliśmy chęć na ogórki małosolne…za dużo się zrobiło i ukisiły się. No to w te tany, zupa musi być. Podchwyciliśmy pomysł ze starych przepisów na inną ogórkową ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7506
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2466
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7506
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2466
Składniki
Mięsiwo zalewamy zimną wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Podudzia wyjmujemy wcześniej, żołądki po godzinie. Cały wywar przecedzamy. Oddzielamy mięso od kości, dzielimy na mniejsze kawałki, żołądki kroimy w paski. Warzywa kroimy w słupki, wrzucamy do wywaru (bez ogórków), gotujemy 20-25 min, dodajemy kwas z ogórków (dzięki niemu warzywa będą chrupkie) i ogórki. Śmietanę harujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości razem z posiekanym koperkiem. Dokładnie łączymy, nie zagotowujemy, tylko podgrzewamy.