Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na pyszną zupę ogórkową, zapraszam do zapoznania się z przepisem
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1126
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1126
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości schabowe odpowiednie na zupę oraz marchew i seler oraz pokrojony liść pora. Zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa na kościach, następnie zebrać szumowiny i wsypać suszone warzywa, przyprawę uniwersalną oraz dodać ziela i liście laurowe. Gdy mięso na kościach jest już miękkie wyjąć je z wywaru i dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać ryż, gotować do ich miękkości a w czasie gotowania zetrzeć na tarce jarzynowej ogórki małosolne
Jak ziemniaki z ryżem są już miękkie dodać starte ogórki oraz sok ogórkowy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i chwile pogotować, w miedzy czasie przygotować śmietanę z cukrem i gorącym wywarem z zupy
Wlać przygotowaną śmietanę zamieszać chwilę zagotować a na koniec dodać drobno pokrojony koper i zdjąć z ognia