Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest smaczna, pożywna i niskokaloryczna.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Składniki
Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórki kiszone. Następnie obrać marchewkę i również zetrzeć na tarce. Do garnka wlać 2-2,5 l wody. Dodać starte warzywa. Gdy zupa zacznie się gotować dodać ryż. Następnie dodawać kolejno przyprawy: pierz, liście laurowe, ziele angielski, kurkumę, carry i "Vegetę". Nie solić, gdyż sól jest już w ogórkach kiszonych. Gotować do miękkości ryżu tj. około 30 min.
Nabrać chochelkę zupy do miseczki i rozprowadzić w niej łyżkę mąki, a potem 2 łyżki jogurtu naturalnego. Całość wlać do zupy i zagotować.