Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupę ogórkową z ogórkami smażonymi na maśle.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 900
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6025
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9858
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 900
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6025
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9858
Składniki
Do garnka włóż porcję rosołową, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj ziele, pieprz i liście laurowe.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora pokrój w paski, cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek również. Ogórki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do zupy dodaj pokrojone ziemniaki oraz opłukany ryż .Na patelni rozgrzej masło podsmaż cebulkę, czosnek, warzywa oraz ogórki, smaż około 10 minut. Gdy ziemniaki i ryż będą miękkie dodaj podsmażone warzywa i ogórki, następnie wodę z ogórków gotuj około dziesięciu minut .
Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem , zagęść mąką i śmietaną, dodaj pokrojoną pietruszkę.