Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupę ogórkową z ogórkami smażonymi na maśle.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52065
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 138
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52065
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 138
Składniki
Do garnka włóż porcję rosołową, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj ziele, pieprz i liście laurowe.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora pokrój w paski, cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek również. Ogórki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do zupy dodaj pokrojone ziemniaki oraz opłukany ryż .Na patelni rozgrzej masło podsmaż cebulkę, czosnek, warzywa oraz ogórki, smaż około 10 minut. Gdy ziemniaki i ryż będą miękkie dodaj podsmażone warzywa i ogórki, następnie wodę z ogórków gotuj około dziesięciu minut .
Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem , zagęść mąką i śmietaną, dodaj pokrojoną pietruszkę.