Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2994
Dodano: 17.02.2017
Odsłon: 1276
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Warzywa myjemy i obieramy.
Ziemniaki, marchew kroimy w kostkę.
Wrzucamy do bulionu, dodajemy pozostałe warzywa oprócz ogórków.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
Gotujemy aż warzywa będą lekko miękkie.
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Dodajemy do zupy.
Pomidory z puszki wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dusimy do momentu aż się rozpadną.
Dodajemy do całości.
Wlewamy przecier pomidorowy.
Gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką.
Wrzucamy zioła.
Śmietanę hartujemy w łyżce gorącej zupy i wlewamy do całości.
Zagotowujemy i gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Futka 19 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Świetne i bardzo smakowite połączenie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 18 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
smakowicie i na pewno rozgrzewająco ;-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 18 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Kompromisy mile widziane <3 A książka ;) też taką mamy ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Ciekawe połączenie,na pewno bardzo smaczne:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz