Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na owoce prosto z sadu i ogródka. Możemy przyrządzić naszą ulubioną zupę owocową z makaronem. Owocowa zawsze będzie nam kojarzyła się z wakacjami u babci na wsi. Dla nas to najsmaczniejsza zupa letnia obok szczawiowej, botwinkowej i kartoflanki z dużą ilością koperku. Do owocowej babcia zawsze dodawała odrobinę cynamonu i dwa goździki, dzięki tym przyprawom zupa była wyjątkowa.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1007
Dziś do pracy.
Odsłon: 138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 280
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15415
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 331
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1007
Dziś do pracy.
Odsłon: 138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 280
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15415
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 331
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy wydrylowane wiśnie, pokrojone na ćwiartki truskawki, cynamon i goździki. Wstawiamy garnek na ogień i doprowadzamy do wrzenia.
Zmniejszamy ogień, dodajemy do zupy sól i cukier. Gotujemy ją 10 minut.
Pół szklanki wody łączymy ze skrobią. Zaciągamy nią zupę. Wyjmujemy laskę cynamonu i goździki.
Wyłączamy zupę. Dorzucamy borówki i wlewamy śmietankę. Odstawiamy do przestygnięcia.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Zimną zupę i kokardki wykładamy na talerze.
Zupa owocowa idealna na gorące, letnie dni gotowa!