Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak lata, smak dzieciństwa. Lekka. Szybka. Doskonała na upalne dni.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5874
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 52
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5874
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 52
Składniki
Jabłka umyć i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do wody i zagotować. Gotować jeszcze kilka minut, żeby jabłka zmiękły. W 3/4 szklanki wody rozpuścić kisiel i wlać do garnka. Gotować jeszcze przez chwilę. Dodać cukier i kwasek cytrynowy. Na koniec dodać śmietanę. W międzyczasie ugotować makaron. Gotowe.