Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak lata, smak dzieciństwa. Lekka. Szybka. Doskonała na upalne dni.
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 403
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 49
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 403
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 49
Składniki
Jabłka umyć i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do wody i zagotować. Gotować jeszcze kilka minut, żeby jabłka zmiękły. W 3/4 szklanki wody rozpuścić kisiel i wlać do garnka. Gotować jeszcze przez chwilę. Dodać cukier i kwasek cytrynowy. Na koniec dodać śmietanę. W międzyczasie ugotować makaron. Gotowe.