Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 112
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 112
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Składniki
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebule oraz czosnek obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki. Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu. Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj kleksem jogurtu, odłożonymi wcześniej kosteczkami papryki oraz listkami bazylii.Źródło: Naj