Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na jesienne, chłodne dni
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 47
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2361
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 197
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 47
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2361
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 197
Składniki
Przygotować ok. 2l wywaru: Jarzyny pokrojone w kosteczkę wrzucić do gotujących się skrzydełek. Lekko posolić. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę i dodać do wywaru, gdy mięso będzie miękkie.
Na patelni podsmażyć aż do zarumienienia kiełbasę pokrojoną w plasterki Następnie dodać przecier pomidorowy i śmietanę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem. Wymieszać zupę i doprawić do smaku. Pokroić paprykę drobno i dodać do zupy na 10 min. przed końcem gotowania. Smacznego!