Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na jesienne, chłodne dni
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30847
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3607
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30847
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3607
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Składniki
Przygotować ok. 2l wywaru: Jarzyny pokrojone w kosteczkę wrzucić do gotujących się skrzydełek. Lekko posolić. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę i dodać do wywaru, gdy mięso będzie miękkie.
Na patelni podsmażyć aż do zarumienienia kiełbasę pokrojoną w plasterki Następnie dodać przecier pomidorowy i śmietanę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem. Wymieszać zupę i doprawić do smaku. Pokroić paprykę drobno i dodać do zupy na 10 min. przed końcem gotowania. Smacznego!