Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kuchnia węgierska. Bardzo aromatyczna ,smaczna i pożywna zupa.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłem w dużą kostkę. W garnku rozpuściłem smalec i podsmażyłem drobno pokrojony boczek i cebulę. Następnie wrzuciłem ziemniaki i przez 10 min. dusiłem pod przykryciem. Zdjąłem z ognia ,dodałem mieloną paprykę i zalałem gorącą wodą (2,5 l). Dodałem pokrojoną w kostkę paprykę ,pomidora obranego ze skórki ,kiełbasę i makaron uprzednio podsmażony na łyżeczce smalcu. Przyprawiłem solą i vegetą. Gotowałem do miękkości. Podałem z posiekaną natką selera.