Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kuchnia węgierska. Bardzo aromatyczna ,smaczna i pożywna zupa.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2101
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1968
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2101
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1968
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłem w dużą kostkę. W garnku rozpuściłem smalec i podsmażyłem drobno pokrojony boczek i cebulę. Następnie wrzuciłem ziemniaki i przez 10 min. dusiłem pod przykryciem. Zdjąłem z ognia ,dodałem mieloną paprykę i zalałem gorącą wodą (2,5 l). Dodałem pokrojoną w kostkę paprykę ,pomidora obranego ze skórki ,kiełbasę i makaron uprzednio podsmażony na łyżeczce smalcu. Przyprawiłem solą i vegetą. Gotowałem do miękkości. Podałem z posiekaną natką selera.