:) Kuchnia węgierska. Bardzo aromatyczna ,smaczna i pożywna zupa.
Zupa pasterska
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 250 g makaronu (zacierki)
- 1 cebula
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 pomidora
- 100 g wędzonego boczku
- 1 i 1/2 łyżki smalcu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 2 gałązki natki selera
- sól
- vegeta
- 2 pętka wędzonej kiełbasy
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 250 g makaronu (zacierki)
- 1 cebula
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 pomidora
- 100 g wędzonego boczku
- 1 i 1/2 łyżki smalcu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 2 gałązki natki selera
- sól
- vegeta
- 2 pętka wędzonej kiełbasy

Etapy przygotowania
Obrane ziemniaki pokroiłem w dużą kostkę. W garnku rozpuściłem smalec i podsmażyłem drobno pokrojony boczek i cebulę. Następnie wrzuciłem ziemniaki i przez 10 min. dusiłem pod przykryciem. Zdjąłem z ognia ,dodałem mieloną paprykę i zalałem gorącą wodą (2,5 l). Dodałem pokrojoną w kostkę paprykę ,pomidora obranego ze skórki ,kiełbasę i makaron uprzednio podsmażony na łyżeczce smalcu. Przyprawiłem solą i vegetą. Gotowałem do miękkości. Podałem z posiekaną natką selera.
Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 590
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 590



Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 250 g makaronu (zacierki)
- 1 cebula
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 pomidora
- 100 g wędzonego boczku
- 1 i 1/2 łyżki smalcu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 2 gałązki natki selera
- sól
- vegeta
- 2 pętka wędzonej kiełbasy
Obrane ziemniaki pokroiłem w dużą kostkę. W garnku rozpuściłem smalec i podsmażyłem drobno pokrojony boczek i cebulę. Następnie wrzuciłem ziemniaki i przez 10 min. dusiłem pod przykryciem. Zdjąłem z ognia ,dodałem mieloną paprykę i zalałem gorącą wodą (2,5 l). Dodałem pokrojoną w kostkę paprykę ,pomidora obranego ze skórki ,kiełbasę i makaron uprzednio podsmażony na łyżeczce smalcu. Przyprawiłem solą i vegetą. Gotowałem do miękkości. Podałem z posiekaną natką selera.
Pycha, zabieram do książki :)
mniam :)
Brzmi pysznie i ma jedną ważną zaletę jest daniem jednogarnkowym i sytym:-)) Super
super zupka, zdjęcie mmm... :)
Super zupka. A ten Twój garnek bardzo mi się podoba :)