Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa najczęściej występuje w postaci ciężkiego kremu na śmietanie. Ta propozycja jest jednak zupełnie inna. Danie jest aromatyczne i mocno pieczarkowe, a jednocześnie klarowne i niezwykle bogate w składniki. Dodatkowo, zastępując masło oliwą z oliwek, można otrzymać przepyszną zupę wegańską.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 94
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 237
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 102
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówc...
Odsłon: 131
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 94
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 237
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 102
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówc...
Odsłon: 131
Składniki
Marchewkę i cebulę obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. W garnku rozpuść masło. Dodaj marchewkę, cebulę, por i seler. Smaż przez ok. 10 minut.
Wmieszaj grzyby i tymianek. Gotuj do zmięknięcia pieczarek, przez ok. 5 minut. Dodaj bulion, sól i pieprz. Garnek przykryj i trzymaj na małym ogniu przez ok. 30 minut. Zupę pieczarkową podawaj na ciepło, udekorowaną gałązkami tymianku.