Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa najczęściej występuje w postaci ciężkiego kremu na śmietanie. Ta propozycja jest jednak zupełnie inna. Danie jest aromatyczne i mocno pieczarkowe, a jednocześnie klarowne i niezwykle bogate w składniki. Dodatkowo, zastępując masło oliwą z oliwek, można otrzymać przepyszną zupę wegańską.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2534
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 229
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4349
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2534
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 229
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4349
Składniki
Marchewkę i cebulę obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. W garnku rozpuść masło. Dodaj marchewkę, cebulę, por i seler. Smaż przez ok. 10 minut.
Wmieszaj grzyby i tymianek. Gotuj do zmięknięcia pieczarek, przez ok. 5 minut. Dodaj bulion, sól i pieprz. Garnek przykryj i trzymaj na małym ogniu przez ok. 30 minut. Zupę pieczarkową podawaj na ciepło, udekorowaną gałązkami tymianku.