Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa najczęściej występuje w postaci ciężkiego kremu na śmietanie. Ta propozycja jest jednak zupełnie inna. Danie jest aromatyczne i mocno pieczarkowe, a jednocześnie klarowne i niezwykle bogate w składniki. Dodatkowo, zastępując masło oliwą z oliwek, można otrzymać przepyszną zupę wegańską.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2924
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 880
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2421
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6736
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2924
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 880
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2421
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6736
Składniki
Marchewkę i cebulę obierz. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. W garnku rozpuść masło. Dodaj marchewkę, cebulę, por i seler. Smaż przez ok. 10 minut.
Wmieszaj grzyby i tymianek. Gotuj do zmięknięcia pieczarek, przez ok. 5 minut. Dodaj bulion, sól i pieprz. Garnek przykryj i trzymaj na małym ogniu przez ok. 30 minut. Zupę pieczarkową podawaj na ciepło, udekorowaną gałązkami tymianku.