Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Dobra zarówno dla dorosłych jak i dzieci.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3021
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6756
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3021
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6756
Składniki
W garnku na oleju szklimy pokrojoną drobno cebulę i ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i smażymy przez chwilę.
Teraz wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy przez 3-4 minuty. Całość zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażone dodajemy do garnka. Całość gotujemy 15 minut.
Na końcu dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe…. Smacznego