Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Dobra zarówno dla dorosłych jak i dzieci.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 251
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16313
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 95
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 251
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16313
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 95
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Składniki
W garnku na oleju szklimy pokrojoną drobno cebulę i ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i smażymy przez chwilę.
Teraz wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy przez 3-4 minuty. Całość zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażone dodajemy do garnka. Całość gotujemy 15 minut.
Na końcu dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe…. Smacznego