Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przygotowana na wywarze z wieprzowych żeberek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3499
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3499
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Składniki
Marchewki i pietruszkę obrać, opłukać w zimnej wodzie i pokroić. Pieczarki obrać, pokroić i opłukać. Ziemniaki również obrać, pokroić i opłukać. Żeberka oczyścić i umyć, po czym włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 4-5 listków laurowych, doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku i gotować do miękkości mięsa. Następnie mięso wyjąć i oddzielić od kości. Wywar przecedzić do drugiego garnka przez sitko.
Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone marchewki oraz pietruszkę i gotować ok. 10 minut. Następnie do garnka dodać mięso z żeberek, ziemniaki, pieczarki i kilka listków laurowych, wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą miękkie do garnka dodać 1 łodygę selera naciowego oraz natkę pietruszki i chwilę podgotować.
Na koniec dodać ok. 180 ml śmietany, wymieszać, spróbować i w razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Całość zagotować. Smacznego!