Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przygotowana na wywarze z wieprzowych żeberek.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1201
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1201
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Marchewki i pietruszkę obrać, opłukać w zimnej wodzie i pokroić. Pieczarki obrać, pokroić i opłukać. Ziemniaki również obrać, pokroić i opłukać. Żeberka oczyścić i umyć, po czym włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 4-5 listków laurowych, doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku i gotować do miękkości mięsa. Następnie mięso wyjąć i oddzielić od kości. Wywar przecedzić do drugiego garnka przez sitko.
Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone marchewki oraz pietruszkę i gotować ok. 10 minut. Następnie do garnka dodać mięso z żeberek, ziemniaki, pieczarki i kilka listków laurowych, wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą miękkie do garnka dodać 1 łodygę selera naciowego oraz natkę pietruszki i chwilę podgotować.
Na koniec dodać ok. 180 ml śmietany, wymieszać, spróbować i w razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Całość zagotować. Smacznego!