Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przygotowana na wywarze z wieprzowych żeberek.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 759
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3996
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 759
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3996
Składniki
Marchewki i pietruszkę obrać, opłukać w zimnej wodzie i pokroić. Pieczarki obrać, pokroić i opłukać. Ziemniaki również obrać, pokroić i opłukać. Żeberka oczyścić i umyć, po czym włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 4-5 listków laurowych, doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku i gotować do miękkości mięsa. Następnie mięso wyjąć i oddzielić od kości. Wywar przecedzić do drugiego garnka przez sitko.
Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone marchewki oraz pietruszkę i gotować ok. 10 minut. Następnie do garnka dodać mięso z żeberek, ziemniaki, pieczarki i kilka listków laurowych, wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą miękkie do garnka dodać 1 łodygę selera naciowego oraz natkę pietruszki i chwilę podgotować.
Na koniec dodać ok. 180 ml śmietany, wymieszać, spróbować i w razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Całość zagotować. Smacznego!