Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przygotowana na wywarze z wieprzowych żeberek.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2570
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1067
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 231
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2570
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1067
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 231
Składniki
Marchewki i pietruszkę obrać, opłukać w zimnej wodzie i pokroić. Pieczarki obrać, pokroić i opłukać. Ziemniaki również obrać, pokroić i opłukać. Żeberka oczyścić i umyć, po czym włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 4-5 listków laurowych, doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku i gotować do miękkości mięsa. Następnie mięso wyjąć i oddzielić od kości. Wywar przecedzić do drugiego garnka przez sitko.
Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone marchewki oraz pietruszkę i gotować ok. 10 minut. Następnie do garnka dodać mięso z żeberek, ziemniaki, pieczarki i kilka listków laurowych, wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa będą miękkie do garnka dodać 1 łodygę selera naciowego oraz natkę pietruszki i chwilę podgotować.
Na koniec dodać ok. 180 ml śmietany, wymieszać, spróbować i w razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Całość zagotować. Smacznego!