Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jest prosty ,każdy może ją ugotować.Jest bardzo smaczna.)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Żeberka dobrze przepłukać w wodzie.Przygotować garnek z wodą dodać przygotowane żeberka,liście laurowe i ziele angielskie.Żeberka gotujemy miękkości. Z ugotowanych żeberek ściągamy mięso.Odkładamy na bok .
Przepłukane ziemniaki kroimy w drobną kostkę i gotujemy w wywarze z żeberek.Umyte warzywa ,pietruszkę ,seler trzemy na tarce o dużych oczkach.Marchewkę kroimy w talarki.Por pokroić w paski. Przygotowane warzywa i mięso ściągnięte z żeberek dodajemy do zupy.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy .Najpierw smażymy pokrojone pieczarki ,dodajemy do nich pokrojoną cebulę i chwilkę dusimy Usmażone.pieczarki z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem dodać do zupy.Zupę przyprawić ,przyprawą uniwersalną ,solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Przyprawiać zupę według własnego uznania.
Gdy ziemniaki i warzywa w zupie będą już miękkie ,przygotować śmietanę .Do śmietany dodajemy jedną łyżkę mąki ,rozetrzeć mąkę ze śmietaną tak żeby nie było grudek. Dolewamy do śmietany dwie, łyżki gorącej zupy ,wymieszać. Zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy.Chwilkę jeszcze gotujemy. I zupa gotowa.Smacznego.)