Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jest prosty ,każdy może ją ugotować.Jest bardzo smaczna.)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22670
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15021
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44977
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 673
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 771
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22670
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15021
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44977
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 673
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 771
Składniki
Żeberka dobrze przepłukać w wodzie.Przygotować garnek z wodą dodać przygotowane żeberka,liście laurowe i ziele angielskie.Żeberka gotujemy miękkości. Z ugotowanych żeberek ściągamy mięso.Odkładamy na bok .
Przepłukane ziemniaki kroimy w drobną kostkę i gotujemy w wywarze z żeberek.Umyte warzywa ,pietruszkę ,seler trzemy na tarce o dużych oczkach.Marchewkę kroimy w talarki.Por pokroić w paski. Przygotowane warzywa i mięso ściągnięte z żeberek dodajemy do zupy.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy .Najpierw smażymy pokrojone pieczarki ,dodajemy do nich pokrojoną cebulę i chwilkę dusimy Usmażone.pieczarki z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem dodać do zupy.Zupę przyprawić ,przyprawą uniwersalną ,solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Przyprawiać zupę według własnego uznania.
Gdy ziemniaki i warzywa w zupie będą już miękkie ,przygotować śmietanę .Do śmietany dodajemy jedną łyżkę mąki ,rozetrzeć mąkę ze śmietaną tak żeby nie było grudek. Dolewamy do śmietany dwie, łyżki gorącej zupy ,wymieszać. Zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy.Chwilkę jeszcze gotujemy. I zupa gotowa.Smacznego.)