Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jest prosty ,każdy może ją ugotować.Jest bardzo smaczna.)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32514
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2178
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32514
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2178
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Żeberka dobrze przepłukać w wodzie.Przygotować garnek z wodą dodać przygotowane żeberka,liście laurowe i ziele angielskie.Żeberka gotujemy miękkości. Z ugotowanych żeberek ściągamy mięso.Odkładamy na bok .
Przepłukane ziemniaki kroimy w drobną kostkę i gotujemy w wywarze z żeberek.Umyte warzywa ,pietruszkę ,seler trzemy na tarce o dużych oczkach.Marchewkę kroimy w talarki.Por pokroić w paski. Przygotowane warzywa i mięso ściągnięte z żeberek dodajemy do zupy.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy .Najpierw smażymy pokrojone pieczarki ,dodajemy do nich pokrojoną cebulę i chwilkę dusimy Usmażone.pieczarki z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem dodać do zupy.Zupę przyprawić ,przyprawą uniwersalną ,solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Przyprawiać zupę według własnego uznania.
Gdy ziemniaki i warzywa w zupie będą już miękkie ,przygotować śmietanę .Do śmietany dodajemy jedną łyżkę mąki ,rozetrzeć mąkę ze śmietaną tak żeby nie było grudek. Dolewamy do śmietany dwie, łyżki gorącej zupy ,wymieszać. Zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy.Chwilkę jeszcze gotujemy. I zupa gotowa.Smacznego.)