Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was nowy przepis na szybką w wykonaniu a zarazem bardzo smaczną zupę pieczarkową, po przepis zapraszam na blog Kuchnia Domowa Agi
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Do garnka wlać od 1,5 - 2 litrów wody dodać marchew startą na tarce jarzynowej oraz resztę składników, gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać makaron i gotować kto jak lubi a w międzyczasie usmażyć na maśle pieczarki z sokiem od cytryny
Gdy makaron jest już odpowiednio ugotowany dodać usmażone pieczarki oraz świeży koper i majeranek pogotować na wolnym ogniu przez 5 - 10 minut a w międzyczasie przygotować maślankę ze śmietaną i cukrem
Po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną maślankę szybko zamieszać i pogotować jeszcze przez 5 minut