Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was nowy przepis na szybką w wykonaniu a zarazem bardzo smaczną zupę pieczarkową, po przepis zapraszam na blog Kuchnia Domowa Agi
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 501
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 501
Składniki
Do garnka wlać od 1,5 - 2 litrów wody dodać marchew startą na tarce jarzynowej oraz resztę składników, gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać makaron i gotować kto jak lubi a w międzyczasie usmażyć na maśle pieczarki z sokiem od cytryny
Gdy makaron jest już odpowiednio ugotowany dodać usmażone pieczarki oraz świeży koper i majeranek pogotować na wolnym ogniu przez 5 - 10 minut a w międzyczasie przygotować maślankę ze śmietaną i cukrem
Po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną maślankę szybko zamieszać i pogotować jeszcze przez 5 minut