Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa pieczarkowa z wołowiną"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij w sporą kostkę. Mięso oprósz mąką, dokładnie wymieszaj.
Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dołóż mięso. Smaż jeszcze kilka minut. Wrzuć pieczarki. Podsmażone zalej bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem oraz słodką i ostrą papryką. Poczekaj, aż zupa ponownie zawrze. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 45 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Zupę doprowadź do wrzenia. Ponownie przypraw. Tak przygotowaną gulaszową możesz podawać z grubym makaronem albo zacierkami.Źródło: Tina