Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie zupki, które można gotować na różne sposoby. Do takich zup zaliczam zupę pieczarkową.
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3325
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 370
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54810
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3325
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 370
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54810
Składniki
Do ugotowanego wywaru dodać liść laurowy, ziele angielskie i umyte, pokrojone ziemniaki w kosteczkę.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na 1łyżce oleju.
Cebulę obrać ,pokroić w drobną kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek. Dusić 3 minuty.
Podsmażone pieczarki z cebulką dodać do zupy.
Marchewkę, pietruszkę i seler utrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do zupy i ugotować do miękkości.
Śmietanę rozmieszać z 1 łyżką mąki i z niewielką ilością gorącej zupy. Następnie całość wlać do zupy.
Zupę jeszcze chwilkę podgotować ok 5 minut, dodać natkę pietruszki i pieprz ziołowy. Smacznego:)