Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie zupki, które można gotować na różne sposoby. Do takich zup zaliczam zupę pieczarkową.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21654
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21654
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Do ugotowanego wywaru dodać liść laurowy, ziele angielskie i umyte, pokrojone ziemniaki w kosteczkę.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na 1łyżce oleju.
Cebulę obrać ,pokroić w drobną kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek. Dusić 3 minuty.
Podsmażone pieczarki z cebulką dodać do zupy.
Marchewkę, pietruszkę i seler utrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do zupy i ugotować do miękkości.
Śmietanę rozmieszać z 1 łyżką mąki i z niewielką ilością gorącej zupy. Następnie całość wlać do zupy.
Zupę jeszcze chwilkę podgotować ok 5 minut, dodać natkę pietruszki i pieprz ziołowy. Smacznego:)