Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie zupki, które można gotować na różne sposoby. Do takich zup zaliczam zupę pieczarkową.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47709
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165580
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 378
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47709
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165580
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 378
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Składniki
Do ugotowanego wywaru dodać liść laurowy, ziele angielskie i umyte, pokrojone ziemniaki w kosteczkę.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na 1łyżce oleju.
Cebulę obrać ,pokroić w drobną kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek. Dusić 3 minuty.
Podsmażone pieczarki z cebulką dodać do zupy.
Marchewkę, pietruszkę i seler utrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do zupy i ugotować do miękkości.
Śmietanę rozmieszać z 1 łyżką mąki i z niewielką ilością gorącej zupy. Następnie całość wlać do zupy.
Zupę jeszcze chwilkę podgotować ok 5 minut, dodać natkę pietruszki i pieprz ziołowy. Smacznego:)