Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa ogrodowe korzeniowe, łagodne w smaku pieczarki, odrobina kwaskowatości kiszonych ogórków, schab dający zupie sytości, przyprawy "do smaku" (do wyboru:łagodnego lub ostrego) i rewelacyjna zupa gotowa. Takie połączenie pieczarkowej z ogórkową z dodatkiem mięsa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8269
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8269
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Składniki
Cebulę, marchew, seler, pietruszkę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy tłuszcz /olej lub masło/. Wrzucamy pokrojony w kostkę schab i mieszając przesmażamy 3-4 min. Dodajemy warzywa i pieczarki i smażymy dalsze 3-4min. Wlewamy gorący bulion, doprawiamy przyprawami /na łagodnie, pamiętając, że dodamy jeszcze słone ogórki/. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy do zupy ogórki starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach, doprawiamy do smaku sokiem z kiszonych ogórków i przyprawami. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. i podajemy.