Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa ogrodowe korzeniowe, łagodne w smaku pieczarki, odrobina kwaskowatości kiszonych ogórków, schab dający zupie sytości, przyprawy "do smaku" (do wyboru:łagodnego lub ostrego) i rewelacyjna zupa gotowa. Takie połączenie pieczarkowej z ogórkową z dodatkiem mięsa.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Cebulę, marchew, seler, pietruszkę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy tłuszcz /olej lub masło/. Wrzucamy pokrojony w kostkę schab i mieszając przesmażamy 3-4 min. Dodajemy warzywa i pieczarki i smażymy dalsze 3-4min. Wlewamy gorący bulion, doprawiamy przyprawami /na łagodnie, pamiętając, że dodamy jeszcze słone ogórki/. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy do zupy ogórki starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach, doprawiamy do smaku sokiem z kiszonych ogórków i przyprawami. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. i podajemy.