Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywa ogrodowe korzeniowe, łagodne w smaku pieczarki, odrobina kwaskowatości kiszonych ogórków, schab dający zupie sytości, przyprawy "do smaku" (do wyboru:łagodnego lub ostrego) i rewelacyjna zupa gotowa. Takie połączenie pieczarkowej z ogórkową z dodatkiem mięsa.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1612
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38583
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1321
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1612
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38583
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1321
Składniki
Cebulę, marchew, seler, pietruszkę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy tłuszcz /olej lub masło/. Wrzucamy pokrojony w kostkę schab i mieszając przesmażamy 3-4 min. Dodajemy warzywa i pieczarki i smażymy dalsze 3-4min. Wlewamy gorący bulion, doprawiamy przyprawami /na łagodnie, pamiętając, że dodamy jeszcze słone ogórki/. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy do zupy ogórki starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach, doprawiamy do smaku sokiem z kiszonych ogórków i przyprawami. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. i podajemy.