Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51777
Dodano: 12.12.2015
Odsłon: 3167
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki, pora w krążki, ziemniaki, seler, pietruszkę i boczek w kostkę, marchew we wstążki (przy pomocy obieraczki do jarzyn). Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, na niewielkiej ilości masła podsmażamy i zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy łyżeczkę majeranku, po kilku minutach wsypujemy kaszę. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Futka 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Bajeczna zupka :) Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 12 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Mnie na pewno by bardzo smakowała -))) Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 12 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
cudowny ten styl wolny <3 Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz