Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa z dodatkiem przyprawy curry i czerwonej soczewicy. Idealna do wegetarian. Przepis pochodzi z 403. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2936
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić posiekany czosnek, wymieszać i smażyć razem przez chwilę.
Przyprawić curry. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Dorzucić soczewicę (wcześniej można ją namoczyć, lecz w przypadku odmiany czerwonej nie jest to konieczne). Dodać liście laurowe i starty imbir oraz zmiażdżone w moździerzu ziarenka kolorowego pieprzu. Przykryć i gotować tak długo, aż soczewica zmięknie. Wlać mleczko kokosowe, wymieszać i zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą.
Podawać posypane natką pietruszki lub kolendrą.