Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo kto jadałby zupę pomidorową z ziemniakami zamiast makaronu czy ryżu. Pomyślałam - dlaczego nie?;) I wyszło pysznie! Zupę ugotowałam na filecie, który rozdrobniłam po ugotowaniu.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 327
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15279
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 327
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15279
Składniki
Marchew, seler, pietruszkę i por ścieramy na dużych oczkach tarki. Por kroimy w plastry, czosnek drobno siekamy. Filet z kurczaka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Dodajemy warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu przez 1 godzinę.
Z zupy wyciągamy filet, za pomocą dwóch widelców rwiemy go na małe kawałki. Wrzucamy do garnka.
Mąkę mieszamy z odrobiną zimnej wody. Dodajemy śmietanę. Wlewamy do zupy, doprawiamy do smaku vegetą, solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze chwilę.