Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) typowe poniedziałkowe danie po niedzielnym rosole
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1256
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34103
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1256
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
Umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory ,wraz z pokrojoną w krążki cebulą dusić na maśle ok. 10 minut. Pomidory wraz z cebulą przetrzeć przez sito. Dodać do rosołu i gotować 10 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,niewielką ilością cukru oraz sokiem z cytryny. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki ,zagotować. Zupę podawać z makaronem posypaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.