Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa na rosole

Zupa pomidorowa na rosole

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 9051

:) typowe poniedziałkowe danie po niedzielnym rosole

Składniki

  • 600 g pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 l rosołu drobiowego
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 pęczka natki pietruszki lub koperku
  • sól ,pieprz ,cukier
  • sok z cytryny
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa na rosole

Przygotowanie

  1. Umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory ,wraz z pokrojoną w krążki cebulą dusić na maśle ok. 10 minut. Pomidory wraz z cebulą przetrzeć przez sito. Dodać do rosołu i gotować 10 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,niewielką ilością cukru oraz sokiem z cytryny. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki ,zagotować. Zupę podawać z makaronem posypaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń