Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przesmażony koncentrat na maśle z dodatkiem czosnku-zmienia smak tej zupy na dużo lepszą. Gorąco poecam.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 334
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2219
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1758
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 410
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 334
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2219
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1758
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 410
Składniki
Wcześniej ugotować ulubiony makaron. Z bulionu łyżką cedzakową wybrać warzywa (chyba, że lubimy, więc pozostawić). Na patelni roztopić masło, dodać koncentrat. Smażyć na wolnym ogniu aż zgęstnieje do konsystencji pasty. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Całość smażyć 2 minuty. Wlać kilka łyżek zupy, dokładnie rozmieszać i wlać do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Połączyć z wcześniej ugotowanym makaronem. Udekorować kleksem kwaśnej, gęstej śmietany i świeżymi listkami pomidorów.