Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przesmażony koncentrat na maśle z dodatkiem czosnku-zmienia smak tej zupy na dużo lepszą. Gorąco poecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Wcześniej ugotować ulubiony makaron. Z bulionu łyżką cedzakową wybrać warzywa (chyba, że lubimy, więc pozostawić). Na patelni roztopić masło, dodać koncentrat. Smażyć na wolnym ogniu aż zgęstnieje do konsystencji pasty. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Całość smażyć 2 minuty. Wlać kilka łyżek zupy, dokładnie rozmieszać i wlać do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Połączyć z wcześniej ugotowanym makaronem. Udekorować kleksem kwaśnej, gęstej śmietany i świeżymi listkami pomidorów.