Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48530

Dodano:

Odsłon: 2166

Tym razem pokusiliśmy się o wzbogacenie pomidorowej o ciecierzycę i pieczarki. Wyszło smacznie.

Składniki

  • pomidory krojone z puszki
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 100 g pieczarek
  • ciecierzyca z puszki
  • por
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cukier
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę ,por w talarki. Marchew obieramy ,kroimy w talarki. Warzywa zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą ,koncentrat pomidorowy ,pokrojone w talarki pieczarki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy osączoną ciecierzycę ,gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń