Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z fasolą to pożywne i aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się w czasie letnich upałów, ale nie tylko. Zimą będzie przypominać o słońcu i wysokiej temperaturze. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje w dniu kolejnym od przygotowania, kiedy smaki się wymieszają. Fasola jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Wspiera funkcjonowanie układu trawiennego dostarczając błonnika. Zupa jest idealnym przykładem na to, że kuchnia wegańska nie musi być wcale nudna.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5579
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5579
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Cebulę i seler obierz i pokrój w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę i seler przez 10 minut, aż staną się złotobrązowe. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, kminek i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty.
Dołóż pomidory i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami i cukrem. Na koniec dodaj fasolę i gotuj zupę przez 20 minut.
Jeśli chcesz możesz dostosować konsystencję zupy pomidorowej z fasolą, dodając odrobinę wody lub zagęszczając ją nieco blenderem. Danie podawaj na ciepło.