Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z fasolą to pożywne i aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się w czasie letnich upałów, ale nie tylko. Zimą będzie przypominać o słońcu i wysokiej temperaturze. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje w dniu kolejnym od przygotowania, kiedy smaki się wymieszają. Fasola jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Wspiera funkcjonowanie układu trawiennego dostarczając błonnika. Zupa jest idealnym przykładem na to, że kuchnia wegańska nie musi być wcale nudna.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę i seler obierz i pokrój w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę i seler przez 10 minut, aż staną się złotobrązowe. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, kminek i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty.
Dołóż pomidory i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami i cukrem. Na koniec dodaj fasolę i gotuj zupę przez 20 minut.
Jeśli chcesz możesz dostosować konsystencję zupy pomidorowej z fasolą, dodając odrobinę wody lub zagęszczając ją nieco blenderem. Danie podawaj na ciepło.