Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z fasolą to pożywne i aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się w czasie letnich upałów, ale nie tylko. Zimą będzie przypominać o słońcu i wysokiej temperaturze. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje w dniu kolejnym od przygotowania, kiedy smaki się wymieszają. Fasola jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Wspiera funkcjonowanie układu trawiennego dostarczając błonnika. Zupa jest idealnym przykładem na to, że kuchnia wegańska nie musi być wcale nudna.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3953
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415402
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2547
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3953
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415402
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2547
Składniki
Cebulę i seler obierz i pokrój w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę i seler przez 10 minut, aż staną się złotobrązowe. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, kminek i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty.
Dołóż pomidory i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami i cukrem. Na koniec dodaj fasolę i gotuj zupę przez 20 minut.
Jeśli chcesz możesz dostosować konsystencję zupy pomidorowej z fasolą, dodając odrobinę wody lub zagęszczając ją nieco blenderem. Danie podawaj na ciepło.