Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z ciekawym smakowo dodatkiem masła orzechowego, kaszy jaglanej i klopsików. Wersja zbliżona do dania znanego jako zupa afrykańska.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 606
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1256
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4926
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 606
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1256
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4926
Składniki
Mięso mielone doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, papryka). Formujemy w małe klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pora kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy, a seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z klopsikami i tłuszczem po smażeniu. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę w proszku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy kaszę jaglaną i pomidory. Gotujemy, aż kasza będzie miękka i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy aby masło się rozpuściło i połączyło z zupą. Podajemy na ciepło.