Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z ciekawym smakowo dodatkiem masła orzechowego, kaszy jaglanej i klopsików. Wersja zbliżona do dania znanego jako zupa afrykańska.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Mięso mielone doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, papryka). Formujemy w małe klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pora kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy, a seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z klopsikami i tłuszczem po smażeniu. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę w proszku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy kaszę jaglaną i pomidory. Gotujemy, aż kasza będzie miękka i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy aby masło się rozpuściło i połączyło z zupą. Podajemy na ciepło.