Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z ciekawym smakowo dodatkiem masła orzechowego, kaszy jaglanej i klopsików. Wersja zbliżona do dania znanego jako zupa afrykańska.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, papryka). Formujemy w małe klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pora kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy, a seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z klopsikami i tłuszczem po smażeniu. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę w proszku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy kaszę jaglaną i pomidory. Gotujemy, aż kasza będzie miękka i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy aby masło się rozpuściło i połączyło z zupą. Podajemy na ciepło.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 23
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 20
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 44
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 23
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 20
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 44
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Składniki
Mięso mielone doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, papryka). Formujemy w małe klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pora kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy, a seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z klopsikami i tłuszczem po smażeniu. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę w proszku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy kaszę jaglaną i pomidory. Gotujemy, aż kasza będzie miękka i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy aby masło się rozpuściło i połączyło z zupą. Podajemy na ciepło.
Przepisy Zupy
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 621