Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z ciekawym smakowo dodatkiem masła orzechowego, kaszy jaglanej i klopsików. Wersja zbliżona do dania znanego jako zupa afrykańska.
Ciasto, które sprawdza się w każdej sytuacji. Połączenie kruchego spodu z del...
Odsłon: 1083
Brownie, jest nie lada gratką dla wielbicieli ciężkich, wilgotnych ciast. Dod...
Odsłon: 5972
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 134
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 134
Składniki
Mięso mielone doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, papryka). Formujemy w małe klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pora kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy, a seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z klopsikami i tłuszczem po smażeniu. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę w proszku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy kaszę jaglaną i pomidory. Gotujemy, aż kasza będzie miękka i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy aby masło się rozpuściło i połączyło z zupą. Podajemy na ciepło.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupy
Angielska zupa pomidorowa z Chrzanem
Zupy
Kapuśniak na ogonach wieprzowych
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 2322
Zupa krem wiosenne ostatki
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia prz...
Odsłon: 117