Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest robiona na bazie pikantnych składników, jednak ma bardzo zrównoważony smak. Jest to porcja dla 3 osób. Zupę można zabielić chociaż nie próbowałam.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7700
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 109
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 115
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7700
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 109
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 115
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Czosnek, cebulę, ziemniaki i papryczki drobno pokroić i smażyć na średnim ogniu, do czasu gdy cebula i czosnek mają złoty kolor. Po tym czasie dodać na patelnię przecier pomidorowy. Wymieszać.
Na innym palniku w garnku zagotować 500ml wody i dodać bulion. Pomidory krojone dodać na patelnię i wymieszać z innymi składnikami. Przyprawić. Ponownie wymieszać.
"Przetransportować" zawartość patelni do garnka, zamieszać i gotować ok. 2 min. Po tym czasie zblendować zupę blenderem ręcznym i gotować jeszcze min. 7 minut na małym ogniu.
Zupę polecam podawać z grzankami lub pokrojoną mozarellą. Smacznego!