Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest robiona na bazie pikantnych składników, jednak ma bardzo zrównoważony smak. Jest to porcja dla 3 osób. Zupę można zabielić chociaż nie próbowałam.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 437
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Czosnek, cebulę, ziemniaki i papryczki drobno pokroić i smażyć na średnim ogniu, do czasu gdy cebula i czosnek mają złoty kolor. Po tym czasie dodać na patelnię przecier pomidorowy. Wymieszać.
Na innym palniku w garnku zagotować 500ml wody i dodać bulion. Pomidory krojone dodać na patelnię i wymieszać z innymi składnikami. Przyprawić. Ponownie wymieszać.
"Przetransportować" zawartość patelni do garnka, zamieszać i gotować ok. 2 min. Po tym czasie zblendować zupę blenderem ręcznym i gotować jeszcze min. 7 minut na małym ogniu.
Zupę polecam podawać z grzankami lub pokrojoną mozarellą. Smacznego!