Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z pieczarkami

Zupa pomidorowa z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2143 Ocena: 47766

Dodano:

Odsłon: 3744

Pomidorowa, nie tylko po niedzielnym rosole jest pyszna.

Składniki

  • 300 g żołądków drobiowych
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 200 g pieczarek
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • 2 pomidory z puszki
  • ulubiony makaron
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min.
    Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń