Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa, nie tylko po niedzielnym rosole jest pyszna.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3430
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2892
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 322
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3430
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2892
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 322
Składniki
Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min. Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.