Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, zabielana kremówką zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonałym dodatkiem do niej jest ryż.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 110
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 145
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 110
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 145
Składniki
Porcję rosołową i obrane warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą tak, aby przykryła całość. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Doprowadzamy wywar do wrzenia, solimy, przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy go 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Po tym czasie przecedzamy wywar do mniejszego garnka, wstawiamy ponownie na ogień. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy do rozpuszczenia, wlewamy śmietankę. Doprowadzamy zupę do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Przyprawiamy solą, cukrem oraz pieprzem do smaku. Możemy dodać ewentualnie 2 łyżki maggi, jeśli lubimy tę przyprawę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy wykładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą.
Zupa pomidorowa z ryżem gotowa!