Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i sycąca zupa na zabiegany dzień
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 895
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9308
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 895
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9308
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, selera kroimy w małą kostkę
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, czosnek i selera, solimy i smażymy kilka minut, aż cebula się ładnie zeszkli, dodajemy curry i smażymy jeszcze minutę, dodajemy pomidory i dusimy na wolnym ogniu.
Do garnka wsypujemy soczewicę, zalewamy dwoma litrami wrzącej wody i gotujemy 10 minut.
Teraz do gotującej soczewicy dodajemy zawartość patelni, mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. W razie konieczności przyprawiamy solą. Na końcu dolewamy mleko kokosowe i gotowe.
Zupę możemy podać posypaną drobno posiekaną kolendrą i piórkami czerwonej cebuli. Smacznego ;-)