Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i sycąca zupa na zabiegany dzień
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, selera kroimy w małą kostkę
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, czosnek i selera, solimy i smażymy kilka minut, aż cebula się ładnie zeszkli, dodajemy curry i smażymy jeszcze minutę, dodajemy pomidory i dusimy na wolnym ogniu.
Do garnka wsypujemy soczewicę, zalewamy dwoma litrami wrzącej wody i gotujemy 10 minut.
Teraz do gotującej soczewicy dodajemy zawartość patelni, mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. W razie konieczności przyprawiamy solą. Na końcu dolewamy mleko kokosowe i gotowe.
Zupę możemy podać posypaną drobno posiekaną kolendrą i piórkami czerwonej cebuli. Smacznego ;-)