Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i sycąca zupa na zabiegany dzień
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1321
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1321
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, selera kroimy w małą kostkę
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, czosnek i selera, solimy i smażymy kilka minut, aż cebula się ładnie zeszkli, dodajemy curry i smażymy jeszcze minutę, dodajemy pomidory i dusimy na wolnym ogniu.
Do garnka wsypujemy soczewicę, zalewamy dwoma litrami wrzącej wody i gotujemy 10 minut.
Teraz do gotującej soczewicy dodajemy zawartość patelni, mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. W razie konieczności przyprawiamy solą. Na końcu dolewamy mleko kokosowe i gotowe.
Zupę możemy podać posypaną drobno posiekaną kolendrą i piórkami czerwonej cebuli. Smacznego ;-)