Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1305
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 878
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1305
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 878
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1441
Składniki
Pomidory z puszki wlewamy na patelnię, dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory (wcześniej odsączone z oleju) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok 15 min aż pomidory się zredukują. Dolewamy do bulionu,dodajemy passatę i gotujemy na niewielkim ogniu kolejne 15-20 min. Miksujemy ręcznym blenderem na gładki krem. Podajemy z makaronem, kleksem jogurtu naturalnego i łyżeczką pikantnej salsy.
Składniki na salsę: sok z 1 cytryny 6 łyżek oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1-2 pomidory 1/2 papryczki chilli sól do smaku Pietruszkę, papryczkę chilli oraz pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy z sokiem cytrynowym i oliwą. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki dla połączenia smaków.