Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Pomidory z puszki wlewamy na patelnię, dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory (wcześniej odsączone z oleju) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok 15 min aż pomidory się zredukują. Dolewamy do bulionu,dodajemy passatę i gotujemy na niewielkim ogniu kolejne 15-20 min. Miksujemy ręcznym blenderem na gładki krem. Podajemy z makaronem, kleksem jogurtu naturalnego i łyżeczką pikantnej salsy.
Składniki na salsę: sok z 1 cytryny 6 łyżek oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1-2 pomidory 1/2 papryczki chilli sól do smaku Pietruszkę, papryczkę chilli oraz pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy z sokiem cytrynowym i oliwą. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki dla połączenia smaków.