Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorówkę lubimy najbardziej z kluskami kładzionymi. Postanowiłyśmy jednak trochę ją urozmaicić i postawiłyśmy na szpinak. Wyszła pyszna zupa z zielonymi kluchami:-))
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 114
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1365
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 478
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 114
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1365
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 478
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15581
Składniki
Pomidory gotować w bulionie do momentu rozgotowania, dodać przecier, przyprawy (można zmiksować).
Na patelnię wrzucić masło, dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przesmażać do miękkości. Do głębokiej miseczki rozbić jajko, dodawać stopniowo mąkę i łączyć składniki na gładką masę za pomocą widelca, na końcu dodać ostudzony szpinak. Tak przygotowaną masę nakładamy na łyżkę i wkładamy na wrzącą zupę. Kluseczka powinna od razu odlepić się od łyżki, czynność powtarzamy, aż do wykończenia ciasta. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Zupę zabielamy śmietaną, doprawiamy i od razu podajemy. Smacznego!!!