Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorówkę lubimy najbardziej z kluskami kładzionymi. Postanowiłyśmy jednak trochę ją urozmaicić i postawiłyśmy na szpinak. Wyszła pyszna zupa z zielonymi kluchami:-))
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2845
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3919
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 637
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Pomidory gotować w bulionie do momentu rozgotowania, dodać przecier, przyprawy (można zmiksować).
Na patelnię wrzucić masło, dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przesmażać do miękkości. Do głębokiej miseczki rozbić jajko, dodawać stopniowo mąkę i łączyć składniki na gładką masę za pomocą widelca, na końcu dodać ostudzony szpinak. Tak przygotowaną masę nakładamy na łyżkę i wkładamy na wrzącą zupę. Kluseczka powinna od razu odlepić się od łyżki, czynność powtarzamy, aż do wykończenia ciasta. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Zupę zabielamy śmietaną, doprawiamy i od razu podajemy. Smacznego!!!