Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
1. mięso umyć, pokroic w kostkę, zalać wodą, gotować ma małym ogniu, 2. warzywa obrac, marchew i selera pokroic w paski, pora w plastry a ziemniaki w kostkę, gdy mięso zmięknie dodać warzywa, sól i listek laurowy, gotować, 3. czosnek i cebule pokroić, poddusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę, dusic chwile razem, dodać do zupy, dołożyć też koncentrat pomidorowy, 4. gdy mięso i warzywa bedą miękkie, zupę zaprawić śmietaną, dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem