Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7005
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30548
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29271
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7005
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30548
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29271
Składniki
Pora i cebulę pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę i dusić 5 min na maśle z niewielką ilością wody, dodać startą na tarce gałkę muszkatołową, wino i szklankę wody. Gotować aż ziemniaki zmiękną, dodać serek topiony i śmietanę. Zmiksować, dodać wody, jeśli zupa wyszła za gęsta, doprawić solą. Szynkę, pokroić w paski i podsmażyć. Zupę nakładać do misek i posypać szynką i szczypiorkiem.