Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 176
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 176
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Składniki
Pora i cebulę pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę i dusić 5 min na maśle z niewielką ilością wody, dodać startą na tarce gałkę muszkatołową, wino i szklankę wody. Gotować aż ziemniaki zmiękną, dodać serek topiony i śmietanę. Zmiksować, dodać wody, jeśli zupa wyszła za gęsta, doprawić solą. Szynkę, pokroić w paski i podsmażyć. Zupę nakładać do misek i posypać szynką i szczypiorkiem.