Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa porowa z mielonym miesem i pieczarkami to pożywne, sycące danie jednogarnkowe idealne na obiad. Prosta i szybka w przygotowaniu zupa i nie wymaga większych umiejętności kulinarnych a podana z grzankami lub groszkiem ptysiowym smakuje wyśmienicie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22319
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 159
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 486
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22319
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 159
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 486
Składniki
Umyte białe części pora kroimy w talarki. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. W garnku z rozgrzanym tłuszczem rumienimy pokrojone pory, następnie do porów wrzucamy pieczarki, wszystko mieszamy i podsmażamy. Do warzyw dodajemy mielone mięso i całość smażymy kilka minut. Następnie wlewamy 1,5 litra wody, całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 30 minut. Sereki topione umieszczamy w misce i łączymy z niewielką ilością gorącego wywaru, mieszamy aby dokładnie się rozpuściły, tak przygotowaną zawiesinę wlewamy do zupy. Zupę doprawiamy solą, gałką muszkatołową i czarnym pieprzem, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z grznkami.