Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda dzisiaj typowo jesienna, czyli zimno, deszczowo i wietrznie. Nastrój może nam poprawić albo talerz gorącej zupy, albo naleweczka... ale my tu nie o tym :))) Dziś przepis na pyszną, pełną smaków zupę porową.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Pora myjemy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle (przez kilka minut). Następnie wlewamy bulion warzywny, całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
W tym czasie boczek kroimy w półplasterki, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. boczek podsmażamy na patelni, tak aby nam się nieco zrumienił.
Po 10 minutach do zupy dodajemy serek topiony, 3 łyżeczki śmietanki. Gotujemy, aż serek topiony całkowicie nam się rozpuści. Wówczas zupkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wrzucamy utarty ser, kawałeczki boczku, mieszamy i... podajemy.
Smacznego.