Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda dzisiaj typowo jesienna, czyli zimno, deszczowo i wietrznie. Nastrój może nam poprawić albo talerz gorącej zupy, albo naleweczka... ale my tu nie o tym :))) Dziś przepis na pyszną, pełną smaków zupę porową.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7540
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 32
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257534
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7540
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 32
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257534
Składniki
Pora myjemy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle (przez kilka minut). Następnie wlewamy bulion warzywny, całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
W tym czasie boczek kroimy w półplasterki, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. boczek podsmażamy na patelni, tak aby nam się nieco zrumienił.
Po 10 minutach do zupy dodajemy serek topiony, 3 łyżeczki śmietanki. Gotujemy, aż serek topiony całkowicie nam się rozpuści. Wówczas zupkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wrzucamy utarty ser, kawałeczki boczku, mieszamy i... podajemy.
Smacznego.