Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10180
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10180
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę a por w plastry.
W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, por i ziemniaki. Smażyć 4-5 minut, następnie zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę zblendować, zaprawić śmietaną. Można do zupy dodać podsmażony wędzony boczek, będzie jeszcze smaczniejsza.