Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę a por w plastry.
W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, por i ziemniaki. Smażyć 4-5 minut, następnie zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę zblendować, zaprawić śmietaną. Można do zupy dodać podsmażony wędzony boczek, będzie jeszcze smaczniejsza.