Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa porzeczkowa z makaronem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody.
Porzeczki oczyść z łodyżek, umyj, wsyp do rondla. Wlej 2 litry wody, dodaj cukier i anyż, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Przecedź. Sok porzeczkowy ponownie zagotuj.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pół szklanki zimnej wody, dodaj do zupy, dobrze wymieszaj, zagotuj. Dodaj śmietanę, połącz.
Podawaj z makaronem. Udekoruj listkami mięty. Zamiast porzeczek możesz użyć innych owoców (jagód, borówek, agrestu, wiśni) lub przygotować ją na soku owocowym.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie