Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa potrójnie pomidorowa

Zupa potrójnie pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51307

Dodano:

Odsłon: 2962

Pora na sprzątanie piwnicznych rezerw :)

Składniki

  • puszka pomidorów krojonych z zalewą
  • słoik całych pomidorów w zalewie
  • 250 ml przecieru z pomidorów malinowych
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • filet z kurczaka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 2 liście laurowe
  • liść kaffiru
  • 1/2-3/4 szklanki ryżu
  • garść świeżej bazylii
  • natka pietruszki
  • gęsta śmietana
  • sól ,pieprz ,cukier
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa potrójnie pomidorowa

Przygotowanie

  1. Do garnka wkładamy pomidory z puszki ,przecier pomidorowy i pomidory całe bez zalewy. Dodajemy czosnek ,pokrojone w kostkę marchewki ,pietruszkę i seler ,posiekaną bazylię ,liście laurowe i liść kaffiru ,zagotowujemy. Zalewamy bulionem warzywnym ,pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka ,dodajemy sól i pieprz ,gotujemy 10 min. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy zupę do jego miękkości. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem. Podajemy ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki.

  2. Pomidory w zalewie

    https://smaker.pl/przepis-pomidory-w-zalewie-na-zime,101842.html

  3. Przecier z pomidorów malinowych

    https://smaker.pl/przepis-przecier-z-pomidorow-malinowych,101496.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń